Informacje ogólne na temat produktu Ser Romano w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 387 kcal |
Kalorie (kJ) | 1618 kJ |
Białko | 31.8 g |
Tłuszcz | 26.94 g |
Węglowodany | 3.63 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 6.72 g |
Woda | 30.91 g |
Ser Romano zawiera na 100 gramów:
387 kcal
(1618 kJ),
31.8 g białka,
26.94 g tłuszczu
(w tym
17.115 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
7.838 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.593 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
3.63 g węglowodanów,
0 g błonnika,
6.72 g popiołu
oraz 30.91 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 3.63 g |
Cukry proste | 0.73 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Romano zawiera na 100 gramów
3.63 g węglowodanów, w tym
0.73 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 1064 mg |
Magnez | 41 mg |
Potas | 86 mg |
Fosfor | 760 mg |
Sód | 1433 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.77 mg |
Cynk | 2.58 mg |
Miedź | 0.03 mg |
Mangan | 0.02 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Romano na 100 g wynosi: 1064 mg wapnia, 41 mg magnezu, 86 mg potasu, 760 mg fosforu, 1433 mg sodu, 0.77 mg żelaza, 2.58 mg cynku
, 0.03 mg miedzi, 0.02 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 96 µg
|
Witamina A (IU) | 415 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 96 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
415 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.037 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.37 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.077 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.424 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.085 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 7 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 7 µg |
Foliany DFE | 7 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.12 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.037 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.37 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.077 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.424 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.085 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 7 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.12 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Romano wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 20 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Romano to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 20 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Romano zawiera na 100 gramów 2.2 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 90 µg |
Beta-karoten | 69 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Romano zawiera na 100 gramów
90 µg retinolu, 69 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.932 g |
Kwas asparaginowy | 1.989 g |
Kwas glutaminowy | 7.302 g |
Seryna | 1.84g |
Ser Romano zawiera na 100 gramów 0.932 g alaniny, 1.989 g kwasu asparaginowego, 7.302 g kwasu glutaminowego, 1.84g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.71 g |
Histydyna | 1.231 g |
Izoleucyna | 1.685 g |
Leucyna | 3.071 g |
Lizyna | 2.941 g |
Metionina | 0.852 g |
Tryptofan | 0.429 g |
Treonina | 1.171 g |
Walina | 2.183 g |
Ser Romano zawiera na 100 gramów 1.71 g fenyloalaniny, 1.231 g histydyny, 1.685 g izoleucyny, 3.071 g leucyny, 2.941 g lizyny, 0.852 g metioniny , 0.429 g tryptofanu, 1.171 g treoniny oraz 2.183 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.171 g |
Cysteina | 0.209 g |
Glicyna | 0.553 g |
Prolina | 3.718 g |
Tyrozyna | 1.775 g |
Ser Romano zawiera na 100 gramów 1.171 g argininy, 0.209 g cysteiny, 0.553 g glicyny, 3.718 g proliny oraz 1.775 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 17.115 g |
4:0 | 1.355 g |
6:0 | 0.508 g |
8:0 | 0.271 g |
10:0 | 0.671 g |
12:0 | 0.911 g |
14:0 | 3.036 g |
16:0 | 7.265 g |
18:0 | 2.4 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 7.838 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.411 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 6.942 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.593 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.284 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.31 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Romano zawiera 26.94 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
17.115 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 7.838 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.593 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|