Informacje ogólne na temat produktu Serca indycze gotowane lub duszone w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 174 kcal |
Kalorie (kJ) | 728 kJ |
Białko | 24.88 g |
Tłuszcz | 7.52 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.21 g |
Woda | 67.15 g |
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów:
174 kcal
(728 kJ),
24.88 g białka,
7.52 g tłuszczu
(w tym
1.898 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.668 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
1.832 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.21 g popiołu
oraz 67.15 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 21 mg |
Magnez | 28 mg |
Potas | 203 mg |
Fosfor | 241 mg |
Sód | 140 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 6.96 mg |
Cynk | 4.6 mg |
Miedź | 0.825 mg |
Mangan | 0.121 mg |
Selen | 56.8 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Serca indycze gotowane lub duszone na 100 g wynosi: 21 mg wapnia, 28 mg magnezu, 203 mg potasu, 241 mg fosforu, 140 mg sodu, 6.96 mg żelaza, 4.6 mg cynku
, 0.825 mg miedzi, 0.121 mg manganu, 56.8 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 16 µg
|
Witamina A (IU) | 54 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 16 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
54 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.236 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.54 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.76 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 172.5 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.608 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 8 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 8 µg |
Foliany DFE | 8 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 13.9 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.236 mg witaminy B1 (tiaminy), 1.54 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 7.76 mg witaminy B3 (niacyny), 172.5 mg witaminy B4 (cholina), 0.608 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 8 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 13.9 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Serca indycze gotowane lub duszone wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0 µg |
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Serca indycze gotowane lub duszone to 0 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 16 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów
16 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.369 g |
Kwas asparaginowy | 1.936 g |
Kwas glutaminowy | 3.246 g |
Seryna | 1.067g |
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 1.369 g alaniny, 1.936 g kwasu asparaginowego, 3.246 g kwasu glutaminowego, 1.067g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.916 g |
Histydyna | 0.543 g |
Izoleucyna | 0.707 g |
Leucyna | 1.785 g |
Lizyna | 1.877 g |
Metionina | 0.628 g |
Tryptofan | 0.271 g |
Treonina | 0.899 g |
Walina | 0.876 g |
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 0.916 g fenyloalaniny, 0.543 g histydyny, 0.707 g izoleucyny, 1.785 g leucyny, 1.877 g lizyny, 0.628 g metioniny , 0.271 g tryptofanu, 0.899 g treoniny oraz 0.876 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.454 g |
Cysteina | 0.289 g |
Glicyna | 1.344 g |
Prolina | 1.509 g |
Tyrozyna | 0.787 g |
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 1.454 g argininy, 0.289 g cysteiny, 1.344 g glicyny, 1.509 g proliny oraz 0.787 g tyrozyny.
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 3.1 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.898 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.004 g |
12:0 | 0.054 g |
14:0 | 0.064 g |
15:0 | 0.009 g |
16:0 | 1.117 g |
17:0 | 0.016 g |
18:0 | 0.625 g |
20:0 | 0.007 g |
22:0 | 0.003 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.668 g |
14:1 | 0.005 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.112 g |
16:1 c | 0.109 g |
16:1 t | 0.003 g |
17:1 | 0.011 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 1.519 g |
18:1 c | 1.476 g |
18:1 t | 0.043 g |
20:1 | 0.021 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
22:1 c | 0 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 1.832 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 1.412 g |
18:2 n-6 c,c | 1.39 g |
18:2 CLAs | 0.007 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.016 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.05 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.049 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.001 g |
18:4 | 0.009 g |
20:2 n-6 c,c | 0.009 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.008 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.008 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.305 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.009 g |
22:4 | 0.016 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.007 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.005 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.061 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.046 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.016 g
|
Serca indycze gotowane lub duszone zawierają 7.52 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.898 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.668 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.832 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.061 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Może Ci się również spodoba
|