(Serca indycze surowe)
Informacje ogólne na temat produktu Serca indycze w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 140 kcal |
Kalorie (kJ) | 586 kJ |
Białko | 16.7 g |
Tłuszcz | 7.44 g |
Węglowodany | 0.4 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.99 g |
Woda | 74.47 g |
Serca indycze zawierają na 100 gramów:
140 kcal
(586 kJ),
16.7 g białka,
7.44 g tłuszczu
(w tym
1.923 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
2.045 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
2.153 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.4 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.99 g popiołu
oraz 74.47 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.4 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Serca indycze zawierają na 100 gramów
0.4 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 18 mg |
Magnez | 21 mg |
Potas | 179 mg |
Fosfor | 183 mg |
Sód | 129 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 3.7 mg |
Cynk | 3.21 mg |
Miedź | 0.488 mg |
Mangan | 0.102 mg |
Selen | 35.4 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Serca indycze na 100 g wynosi: 18 mg wapnia, 21 mg magnezu, 179 mg potasu, 183 mg fosforu, 129 mg sodu, 3.7 mg żelaza, 3.21 mg cynku
, 0.488 mg miedzi, 0.102 mg manganu, 35.4 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 82 µg
|
Witamina A (IU) | 305 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 82 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
305 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.165 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.13 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.44 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 126.8 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 3.12 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.479 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 13.3 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.165 mg witaminy B1 (tiaminy), 1.13 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 6.44 mg witaminy B3 (niacyny), 126.8 mg witaminy B4 (cholina), 3.12 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.479 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 13.3 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 3 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Serca indycze wynosi 3 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.4 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.4 µg |
Witamina D (IU) | 17 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Serca indycze to 0.4 µg na 100g (w tym
0.4 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 17 IU / 100g.
WITAMINA K
Serca indycze zawierają na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 80 µg |
Beta-karoten | 23 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 21 µg |
Luteina | 0 µg |
Serca indycze zawierają na 100 gramów
80 µg retinolu, 23 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 21 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.919 g |
Kwas asparaginowy | 1.3 g |
Kwas glutaminowy | 2.179 g |
Seryna | 0.716g |
Hydroksyprolina | 0.09 g |
Serca indycze zawierają na 100 gramów 0.919 g alaniny, 1.3 g kwasu asparaginowego, 2.179 g kwasu glutaminowego, 0.716g seryny oraz 0.09 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.615 g |
Histydyna | 0.365 g |
Izoleucyna | 0.475 g |
Leucyna | 1.198 g |
Lizyna | 1.26 g |
Metionina | 0.421 g |
Tryptofan | 0.182 g |
Treonina | 0.604 g |
Walina | 0.588 g |
Serca indycze zawierają na 100 gramów 0.615 g fenyloalaniny, 0.365 g histydyny, 0.475 g izoleucyny, 1.198 g leucyny, 1.26 g lizyny, 0.421 g metioniny , 0.182 g tryptofanu, 0.604 g treoniny oraz 0.588 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.976 g |
Cysteina | 0.194 g |
Glicyna | 0.902 g |
Prolina | 1.013 g |
Tyrozyna | 0.528 g |
Serca indycze zawierają na 100 gramów 0.976 g argininy, 0.194 g cysteiny, 0.902 g glicyny, 1.013 g proliny oraz 0.528 g tyrozyny.
Serca indycze zawierają na 100 gramów 3.3 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.923 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.004 g |
12:0 | 0.024 g |
14:0 | 0.06 g |
15:0 | 0.01 g |
16:0 | 1.197 g |
17:0 | 0.018 g |
18:0 | 0.58 g |
20:0 | 0.011 g |
22:0 | 0.012 g |
24:0 | 0.007 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 2.045 g |
14:1 | 0.007 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.142 g |
16:1 c | 0.137 g |
16:1 t | 0.005 g |
17:1 | 0.008 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 1.853 g |
18:1 c | 1.797 g |
18:1 t | 0.056 g |
20:1 | 0.029 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.002 g |
22:1 c | 0.002 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0.004 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 2.153 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 1.792 g |
18:2 n-6 c,c | 1.762 g |
18:2 CLAs | 0.007 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.023 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.097 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.093 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.004 g |
18:4 | 0.001 g |
20:2 n-6 c,c | 0.015 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.01 g |
20:3 n-3 | 0.001 g |
20:3 n-6 | 0.009 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.205 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.002 g |
22:4 | 0.016 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.008 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.006 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.084 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.061 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.023 g
|
Serca indycze zawierają 7.44 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.923 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 2.045 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.153 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.084 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|