(Serek wiejski lekki z zawartością 2% tłuszczu)
Informacje ogólne na temat produktu Serek wiejski lekki w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 81 kcal |
Kalorie (kJ) | 340 kJ |
Białko | 10.45 g |
Tłuszcz | 2.27 g |
Węglowodany | 4.76 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.27 g |
Woda | 81.24 g |
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów:
81 kcal
(340 kJ),
10.45 g białka,
2.27 g tłuszczu
(w tym
1.235 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.516 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.083 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
4.76 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.27 g popiołu
oraz 81.24 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 4.76 g |
Cukry proste | 4 g |
Błonnik | 0 g |
Sacharoza | 0 g |
Glukoza | 0 g |
Fruktoza | 0 g |
Laktoza | 3.87 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0.12 g |
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów
4.76 g węglowodanów, w tym
4 g cukrów prostych, 0 g błonnika, 0 g sacharozy, 0 g glukozy, 0 g fruktozy, 3.87 g laktozy, 0 g maltozy, 0.12 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 111 mg |
Magnez | 9 mg |
Potas | 125 mg |
Fosfor | 150 mg |
Sód | 308 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.13 mg |
Cynk | 0.51 mg |
Miedź | 0.033 mg |
Mangan | 0.015 mg |
Selen | 11.9 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Serek wiejski lekki na 100 g wynosi: 111 mg wapnia, 9 mg magnezu, 125 mg potasu, 150 mg fosforu, 308 mg sodu, 0.13 mg żelaza, 0.51 mg cynku
, 0.033 mg miedzi, 0.015 mg manganu, 11.9 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 68 µg
|
Witamina A (IU) | 225 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 68 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
225 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.251 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.103 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 16.3 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.524 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.057 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 8 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 8 µg |
Foliany DFE | 8 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.47 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.02 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.251 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.103 mg witaminy B3 (niacyny), 16.3 mg witaminy B4 (cholina), 0.524 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.057 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 8 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.47 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Serek wiejski lekki wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Serek wiejski lekki to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 0 µg
|
Witamina K2 (Menachinon-4) | 0 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
W tym 0 µg witaminy K2 (menachinonu-4)
oraz 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 68 µg |
Beta-karoten | 6 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów
68 µg retinolu, 6 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.409 g |
Kwas asparaginowy | 0.963 g |
Kwas glutaminowy | 2.446 g |
Seryna | 0.601g |
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów 0.409 g alaniny, 0.963 g kwasu asparaginowego, 2.446 g kwasu glutaminowego, 0.601g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.543 g |
Histydyna | 0.306 g |
Izoleucyna | 0.556 g |
Leucyna | 1.049 g |
Lizyna | 0.878 g |
Metionina | 0.253 g |
Tryptofan | 0.138 g |
Treonina | 0.47 g |
Walina | 0.703 g |
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów 0.543 g fenyloalaniny, 0.306 g histydyny, 0.556 g izoleucyny, 1.049 g leucyny, 0.878 g lizyny, 0.253 g metioniny , 0.138 g tryptofanu, 0.47 g treoniny oraz 0.703 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.467 g |
Cysteina | 0.062 g |
Glicyna | 0.209 g |
Prolina | 1.155 g |
Tyrozyna | 0.568 g |
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów 0.467 g argininy, 0.062 g cysteiny, 0.209 g glicyny, 1.155 g proliny oraz 0.568 g tyrozyny.
Serek wiejski lekki zawiera na 100 gramów 0.6 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.235 g |
4:0 | 0.04 g |
6:0 | 0.034 g |
8:0 | 0.027 g |
10:0 | 0.06 g |
12:0 | 0.061 g |
14:0 | 0.199 g |
15:0 | 0.021 g |
16:0 | 0.561 g |
17:0 | 0.01 g |
18:0 | 0.218 g |
20:0 | 0.003 g |
22:0 | 0.001 g |
24:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.516 g |
14:1 | 0.02 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.03 g |
16:1 c | 0.025 g |
16:1 t | 0.005 g |
17:1 | 0.004 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.46 g |
18:1 c | 0.41 g |
18:1 t | 0.05 g |
20:1 | 0.003 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
22:1 c | 0 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.083 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.07 g |
18:2 n-6 c,c | 0.047 g |
18:2 CLAs | 0.009 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.013 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.007 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.007 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:3 i | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.002 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.002 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.003 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.001 g |
22:4 | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.001 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.067 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.054 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.013 g
|
Serek wiejski lekki zawiera 2.27 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.235 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.516 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.083 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.067 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|