Informacje ogólne na temat produktu Serek wiejski z owocami w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 97 kcal |
Kalorie (kJ) | 407 kJ |
Białko | 10.69 g |
Tłuszcz | 3.85 g |
Węglowodany | 4.61 g |
Błonnik | 0.2 g |
Popiół | 1.2 g |
Woda | 79.64 g |
Serek wiejski z owocami zawiera na 100 gramów:
97 kcal
(407 kJ),
10.69 g białka,
3.85 g tłuszczu
(w tym
2.311 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.036 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.124 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
4.61 g węglowodanów,
0.2 g błonnika,
1.2 g popiołu
oraz 79.64 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 4.61 g |
Cukry proste | 2.38 g |
Błonnik | 0.2 g |
Serek wiejski z owocami zawiera na 100 gramów
4.61 g węglowodanów, w tym
2.38 g cukrów prostych, 0.2 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 53 mg |
Magnez | 7 mg |
Potas | 90 mg |
Fosfor | 113 mg |
Sód | 344 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.16 mg |
Cynk | 0.33 mg |
Miedź | 0.04 mg |
Mangan | 0.003 mg |
Selen | 7.7 µg |
Fluor | 31.6 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Serek wiejski z owocami na 100 g wynosi: 53 mg wapnia, 7 mg magnezu, 90 mg potasu, 113 mg fosforu, 344 mg sodu, 0.16 mg żelaza, 0.33 mg cynku
, 0.04 mg miedzi, 0.003 mg manganu, 7.7 µg selenu, 31.6 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 38 µg
|
Witamina A (IU) | 146 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 38 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
146 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.033 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.142 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.15 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 17.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.181 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.068 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 11 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 11 µg |
Foliany DFE | 11 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.53 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.033 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.142 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.15 mg witaminy B3 (niacyny), 17.5 mg witaminy B4 (cholina), 0.181 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.068 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 11 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.53 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 1.4 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Serek wiejski z owocami wynosi 1.4 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Serek wiejski z owocami to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Serek wiejski z owocami zawiera na 100 gramów 0.4 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 37 µg |
Beta-karoten | 14 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Serek wiejski z owocami zawiera na 100 gramów
37 µg retinolu, 14 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.551 g |
Kwas asparaginowy | 0.719 g |
Kwas glutaminowy | 2.3 g |
Seryna | 0.596g |
Serek wiejski z owocami zawiera na 100 gramów 0.551 g alaniny, 0.719 g kwasu asparaginowego, 2.3 g kwasu glutaminowego, 0.596g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.572 g |
Histydyna | 0.353 g |
Izoleucyna | 0.624 g |
Leucyna | 1.091 g |
Lizyna | 0.859 g |
Metionina | 0.32 g |
Tryptofan | 0.118 g |
Treonina | 0.471 g |
Walina | 0.657 g |
Serek wiejski z owocami zawiera na 100 gramów 0.572 g fenyloalaniny, 0.353 g histydyny, 0.624 g izoleucyny, 1.091 g leucyny, 0.859 g lizyny, 0.32 g metioniny , 0.118 g tryptofanu, 0.471 g treoniny oraz 0.657 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.485 g |
Cysteina | 0.099 g |
Glicyna | 0.231 g |
Prolina | 1.23 g |
Tyrozyna | 0.566 g |
Serek wiejski z owocami zawiera na 100 gramów 0.485 g argininy, 0.099 g cysteiny, 0.231 g glicyny, 1.23 g proliny oraz 0.566 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.311 g |
4:0 | 0.123 g |
6:0 | 0.027 g |
8:0 | 0.031 g |
10:0 | 0.07 g |
12:0 | 0.061 g |
14:0 | 0.401 g |
16:0 | 1.159 g |
18:0 | 0.438 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.036 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.137 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.899 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.124 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.088 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.037 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Serek wiejski z owocami zawiera 3.85 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.311 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.036 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.124 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|