(Serek wiejski granulowany)
Informacje ogólne na temat produktu Serek wiejski w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 98 kcal |
Kalorie (kJ) | 412 kJ |
Białko | 11.12 g |
Tłuszcz | 4.3 g |
Węglowodany | 3.38 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.41 g |
Woda | 79.79 g |
Serek wiejski zawiera na 100 gramów:
98 kcal
(412 kJ),
11.12 g białka,
4.3 g tłuszczu
(w tym
1.718 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.778 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.123 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
3.38 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.41 g popiołu
oraz 79.79 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 3.38 g |
Cukry proste | 2.67 g |
Błonnik | 0 g |
Sacharoza | 0 g |
Glukoza | 0 g |
Fruktoza | 0 g |
Laktoza | 2.67 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Serek wiejski zawiera na 100 gramów
3.38 g węglowodanów, w tym
2.67 g cukrów prostych, 0 g błonnika, 0 g sacharozy, 0 g glukozy, 0 g fruktozy, 2.67 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 83 mg |
Magnez | 8 mg |
Potas | 104 mg |
Fosfor | 159 mg |
Sód | 364 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.07 mg |
Cynk | 0.4 mg |
Miedź | 0.029 mg |
Mangan | 0.002 mg |
Selen | 9.7 µg |
Fluor | 31.6 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Serek wiejski na 100 g wynosi: 83 mg wapnia, 8 mg magnezu, 104 mg potasu, 159 mg fosforu, 364 mg sodu, 0.07 mg żelaza, 0.4 mg cynku
, 0.029 mg miedzi, 0.002 mg manganu, 9.7 µg selenu, 31.6 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 37 µg
|
Witamina A (IU) | 140 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 37 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
140 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.027 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.163 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.099 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 18.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.557 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.046 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 12 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 12 µg |
Foliany DFE | 12 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.43 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.027 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.163 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.099 mg witaminy B3 (niacyny), 18.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.557 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.046 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 12 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.43 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Serek wiejski wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.1 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.1 µg |
Witamina D (IU) | 3 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Serek wiejski to 0.1 µg na 100g (w tym
0.1 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 3 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 0 µg
|
Witamina K2 (Menachinon-4) | 0.9 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Serek wiejski zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
W tym 0.9 µg witaminy K2 (menachinonu-4)
oraz 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 36 µg |
Beta-karoten | 12 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Serek wiejski zawiera na 100 gramów
36 µg retinolu, 12 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.384 g |
Kwas asparaginowy | 0.905 g |
Kwas glutaminowy | 2.603 g |
Seryna | 0.639g |
Serek wiejski zawiera na 100 gramów 0.384 g alaniny, 0.905 g kwasu asparaginowego, 2.603 g kwasu glutaminowego, 0.639g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.577 g |
Histydyna | 0.326 g |
Izoleucyna | 0.591 g |
Leucyna | 1.116 g |
Lizyna | 0.934 g |
Metionina | 0.269 g |
Tryptofan | 0.147 g |
Treonina | 0.5 g |
Walina | 0.748 g |
Serek wiejski zawiera na 100 gramów 0.577 g fenyloalaniny, 0.326 g histydyny, 0.591 g izoleucyny, 1.116 g leucyny, 0.934 g lizyny, 0.269 g metioniny , 0.147 g tryptofanu, 0.5 g treoniny oraz 0.748 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.497 g |
Cysteina | 0.066 g |
Glicyna | 0.222 g |
Prolina | 1.229 g |
Tyrozyna | 0.604 g |
Serek wiejski zawiera na 100 gramów 0.497 g argininy, 0.066 g cysteiny, 0.222 g glicyny, 1.229 g proliny oraz 0.604 g tyrozyny.
Serek wiejski zawiera na 100 gramów 0.7 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.718 g |
4:0 | 0.109 g |
6:0 | 0.025 g |
8:0 | 0.023 g |
10:0 | 0.064 g |
12:0 | 0.07 g |
14:0 | 0.263 g |
15:0 | 0.029 g |
16:0 | 0.778 g |
17:0 | 0.012 g |
18:0 | 0.345 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.778 g |
14:1 | 0.017 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.047 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.714 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.123 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.105 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.017 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Serek wiejski zawiera 4.3 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.718 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.778 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.123 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Może Ci się również spodoba
|