Informacje ogólne na temat produktu Skóra z indyka pieczona w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 459 kcal |
Kalorie (kJ) | 1920 kJ |
Białko | 23.94 g |
Tłuszcz | 39.31 g |
Węglowodany | 0.57 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.27 g |
Woda | 34.91 g |
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów:
459 kcal
(1920 kJ),
23.94 g białka,
39.31 g tłuszczu
(w tym
11.356 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
15.094 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
11.903 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.57 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.27 g popiołu
oraz 34.91 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.57 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów
0.57 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 21 mg |
Magnez | 33 mg |
Potas | 242 mg |
Fosfor | 233 mg |
Sód | 116 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 1.63 mg |
Cynk | 2.14 mg |
Miedź | 0.11 mg |
Mangan | 0.017 mg |
Selen | 21.1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Skóra z indyka pieczona na 100 g wynosi: 21 mg wapnia, 33 mg magnezu, 242 mg potasu, 233 mg fosforu, 116 mg sodu, 1.63 mg żelaza, 2.14 mg cynku
, 0.11 mg miedzi, 0.017 mg manganu, 21.1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 79 µg
|
Witamina A (IU) | 262 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 79 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
262 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.029 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 10.235 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 73.8 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.92 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.375 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 8 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 8 µg |
Foliany DFE | 8 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.71 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.029 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.29 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 10.235 mg witaminy B3 (niacyny), 73.8 mg witaminy B4 (cholina), 0.92 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.375 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 8 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.71 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Skóra z indyka pieczona wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 1.4 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 1.4 µg |
Witamina D (IU) | 54 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Skóra z indyka pieczona to 1.4 µg na 100g (w tym
1.4 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 54 IU / 100g.
WITAMINA K
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 79 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów
79 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.624 g |
Kwas asparaginowy | 1.444 g |
Kwas glutaminowy | 2.406 g |
Seryna | 0.782g |
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów 1.624 g alaniny, 1.444 g kwasu asparaginowego, 2.406 g kwasu glutaminowego, 0.782g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.602 g |
Histydyna | 0.401 g |
Izoleucyna | 0.461 g |
Leucyna | 1.123 g |
Lizyna | 1.243 g |
Metionina | 0.401 g |
Tryptofan | 0.12 g |
Treonina | 0.541 g |
Walina | 0.662 g |
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów 0.602 g fenyloalaniny, 0.401 g histydyny, 0.461 g izoleucyny, 1.123 g leucyny, 1.243 g lizyny, 0.401 g metioniny , 0.12 g tryptofanu, 0.541 g treoniny oraz 0.662 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.504 g |
Cysteina | 0.18 g |
Glicyna | 3.108 g |
Prolina | 2.226 g |
Tyrozyna | 0.421 g |
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów 1.504 g argininy, 0.18 g cysteiny, 3.108 g glicyny, 2.226 g proliny oraz 0.421 g tyrozyny.
Skóra z indyka pieczona zawiera na 100 gramów 3.8 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 11.356 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.011 g |
12:0 | 0.138 g |
14:0 | 0.423 g |
15:0 | 0.064 g |
16:0 | 7.883 g |
17:0 | 0.109 g |
18:0 | 2.664 g |
20:0 | 0.04 g |
22:0 | 0.017 g |
24:0 | 0.006 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 15.094 g |
14:1 | 0.064 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 1.507 g |
16:1 c | 1.479 g |
16:1 t | 0.028 g |
17:1 | 0.062 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 13.248 g |
18:1 c | 12.833 g |
18:1 t | 0.415 g |
20:1 | 0.202 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.006 g |
22:1 c | 0.006 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0.004 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 11.903 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 10.833 g |
18:2 n-6 c,c | 10.632 g |
18:2 CLAs | 0.076 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.125 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.677 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.657 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.02 g |
18:4 | 0.004 g |
20:2 n-6 c,c | 0.062 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.049 g |
20:3 n-3 | 0.005 g |
20:3 n-6 | 0.044 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.191 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.01 g |
22:4 | 0.039 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.023 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.01 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.568 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.443 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.125 g
|
Skóra z indyka pieczona zawiera 39.31 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
11.356 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 15.094 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 11.903 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.568 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|