(Suszony szafran)
Informacje ogólne na temat produktu Szafran w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 310 kcal |
Kalorie (kJ) | 1298 kJ |
Białko | 11.43 g |
Tłuszcz | 5.85 g |
Węglowodany | 65.37 g |
Błonnik | 3.9 g |
Popiół | 5.45 g |
Woda | 11.9 g |
Szafran zawiera na 100 gramów:
310 kcal
(1298 kJ),
11.43 g białka,
5.85 g tłuszczu
(w tym
1.586 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.429 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
2.067 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
65.37 g węglowodanów,
3.9 g błonnika,
5.45 g popiołu
oraz 11.9 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 65.37 g |
Błonnik | 3.9 g |
Szafran zawiera na 100 gramów
65.37 g węglowodanów, w tym
, 3.9 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 111 mg |
Magnez | 264 mg |
Potas | 1724 mg |
Fosfor | 252 mg |
Sód | 148 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 11.1 mg |
Cynk | 1.09 mg |
Miedź | 0.328 mg |
Mangan | 28.408 mg |
Selen | 5.6 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Szafran na 100 g wynosi: 111 mg wapnia, 264 mg magnezu, 1724 mg potasu, 252 mg fosforu, 148 mg sodu, 11.1 mg żelaza, 1.09 mg cynku
, 0.328 mg miedzi, 28.408 mg manganu, 5.6 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 27 µg
|
Witamina A (IU) | 530 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 27 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
530 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.115 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.267 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.46 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 1.01 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 93 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 93 µg |
Foliany DFE | 93 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.115 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.267 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.46 mg witaminy B3 (niacyny), 1.01 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 93 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 80.8 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Szafran wynosi 80.8 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Szafran to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
KAROTENOIDY
Szafran zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.586 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0.006 g |
16:0 | 1.157 g |
18:0 | 0.247 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.429 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.003 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.39 g |
20:1 | 0.006 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 2.067 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.754 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 1.242 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.013 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.006 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Szafran zawiera 5.85 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.586 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.429 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.067 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|