Informacje ogólne na temat produktu Ziemniaki czerwone w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 70 kcal |
Kalorie (kJ) | 295 kJ |
Białko | 1.89 g |
Tłuszcz | 0.14 g |
Węglowodany | 15.9 g |
Błonnik | 1.7 g |
Popiół | 1.1 g |
Woda | 80.96 g |
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów:
70 kcal
(295 kJ),
1.89 g białka,
0.14 g tłuszczu
(w tym
0.035 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.003 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.059 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
15.9 g węglowodanów,
1.7 g błonnika,
1.1 g popiołu
oraz 80.96 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 15.9 g |
Cukry proste | 1.29 g |
Błonnik | 1.7 g |
Sacharoza | 0.29 g |
Glukoza | 0.4 g |
Fruktoza | 0.31 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0 g |
Galaktoza | 0 g |
Skrobia | 13.35 g |
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów
15.9 g węglowodanów, w tym
1.29 g cukrów prostych, 1.7 g błonnika, 0.29 g sacharozy, 0.4 g glukozy, 0.31 g fruktozy, 0 g laktozy, 0 g maltozy, 0 g galaktozy, 13.35 g skrobi
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 10 mg |
Magnez | 22 mg |
Potas | 455 mg |
Fosfor | 61 mg |
Sód | 18 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.73 mg |
Cynk | 0.33 mg |
Miedź | 0.134 mg |
Mangan | 0.141 mg |
Selen | 0.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ziemniaki czerwone na 100 g wynosi: 10 mg wapnia, 22 mg magnezu, 455 mg potasu, 61 mg fosforu, 18 mg sodu, 0.73 mg żelaza, 0.33 mg cynku
, 0.134 mg miedzi, 0.141 mg manganu, 0.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 7 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
7 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.081 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.031 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.149 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 16.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.279 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.17 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 18 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 18 µg |
Foliany DFE | 18 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.081 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.031 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 1.149 mg witaminy B3 (niacyny), 16.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.279 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.17 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 18 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 8.6 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ziemniaki czerwone wynosi 8.6 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ziemniaki czerwone to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 2.9 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów 2.9 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 4 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 21 µg |
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów
0 µg retinolu, 4 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 21 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.058 g |
Kwas asparaginowy | 0.442 g |
Kwas glutaminowy | 0.323 g |
Seryna | 0.069g |
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów 0.058 g alaniny, 0.442 g kwasu asparaginowego, 0.323 g kwasu glutaminowego, 0.069g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.075 g |
Histydyna | 0.032 g |
Izoleucyna | 0.061 g |
Leucyna | 0.09 g |
Lizyna | 0.098 g |
Metionina | 0.029 g |
Tryptofan | 0.019 g |
Treonina | 0.062 g |
Walina | 0.095 g |
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów 0.075 g fenyloalaniny, 0.032 g histydyny, 0.061 g izoleucyny, 0.09 g leucyny, 0.098 g lizyny, 0.029 g metioniny , 0.019 g tryptofanu, 0.062 g treoniny oraz 0.095 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.093 g |
Cysteina | 0.022 g |
Glicyna | 0.052 g |
Prolina | 0.058 g |
Tyrozyna | 0.044 g |
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów 0.093 g argininy, 0.022 g cysteiny, 0.052 g glicyny, 0.058 g proliny oraz 0.044 g tyrozyny.
Ziemniaki czerwone zawierają na 100 gramów 0.2 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.035 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.001 g |
12:0 | 0.004 g |
14:0 | 0.001 g |
16:0 | 0.022 g |
18:0 | 0.005 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.003 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.001 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.001 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.059 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.044 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.014 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Ziemniaki czerwone zawierają 0.14 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.035 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.003 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.059 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 5 g |
Możesz również polubić…
|