(Żołądki indycze surowe)
Informacje ogólne na temat produktu Żołądki indycze w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 111 kcal |
Kalorie (kJ) | 463 kJ |
Białko | 18.8 g |
Tłuszcz | 3.37 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.93 g |
Woda | 77.47 g |
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów:
111 kcal
(463 kJ),
18.8 g białka,
3.37 g tłuszczu
(w tym
0.929 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.795 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.708 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.93 g popiołu
oraz 77.47 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 16 mg |
Magnez | 19 mg |
Potas | 185 mg |
Fosfor | 164 mg |
Sód | 147 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 2.78 mg |
Cynk | 3.03 mg |
Miedź | 0.22 mg |
Mangan | 0.085 mg |
Selen | 28.8 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Żołądki indycze na 100 g wynosi: 16 mg wapnia, 19 mg magnezu, 185 mg potasu, 164 mg fosforu, 147 mg sodu, 2.78 mg żelaza, 3.03 mg cynku
, 0.22 mg miedzi, 0.085 mg manganu, 28.8 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 46 µg
|
Witamina A (IU) | 154 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 46 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
154 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.061 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.327 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.233 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 89.7 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.914 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.198 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 6 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 6 µg |
Foliany DFE | 6 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 3.61 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.061 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.327 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 6.233 mg witaminy B3 (niacyny), 89.7 mg witaminy B4 (cholina), 0.914 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.198 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 6 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 3.61 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 6.2 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Żołądki indycze wynosi 6.2 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 19 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Żołądki indycze to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 19 IU / 100g.
WITAMINA K
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 46 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów
46 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.053 g |
Kwas asparaginowy | 1.489 g |
Kwas glutaminowy | 2.497 g |
Seryna | 0.821g |
Hydroksyprolina | 0.58 g |
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów 1.053 g alaniny, 1.489 g kwasu asparaginowego, 2.497 g kwasu glutaminowego, 0.821g seryny oraz 0.58 g hydroksyproliny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.704 g |
Histydyna | 0.418 g |
Izoleucyna | 0.544 g |
Leucyna | 1.373 g |
Lizyna | 1.444 g |
Metionina | 0.483 g |
Tryptofan | 0.208 g |
Treonina | 0.692 g |
Walina | 0.674 g |
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów 0.704 g fenyloalaniny, 0.418 g histydyny, 0.544 g izoleucyny, 1.373 g leucyny, 1.444 g lizyny, 0.483 g metioniny , 0.208 g tryptofanu, 0.692 g treoniny oraz 0.674 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.118 g |
Cysteina | 0.222 g |
Glicyna | 1.034 g |
Prolina | 1.161 g |
Tyrozyna | 0.605 g |
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów 1.118 g argininy, 0.222 g cysteiny, 1.034 g glicyny, 1.161 g proliny oraz 0.605 g tyrozyny.
Żołądki indycze zawierają na 100 gramów 1.9 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.929 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.004 g |
12:0 | 0.006 g |
14:0 | 0.021 g |
15:0 | 0.004 g |
16:0 | 0.579 g |
17:0 | 0.008 g |
18:0 | 0.284 g |
20:0 | 0.005 g |
22:0 | 0.009 g |
24:0 | 0.008 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.795 g |
14:1 | 0.003 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.058 g |
16:1 c | 0.057 g |
16:1 t | 0.001 g |
17:1 | 0.003 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.72 g |
18:1 c | 0.697 g |
18:1 t | 0.023 g |
20:1 | 0.011 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.001 g |
22:1 c | 0.001 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.708 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.53 g |
18:2 n-6 c,c | 0.523 g |
18:2 CLAs | 0.001 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.006 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.023 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.023 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.001 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0.008 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.007 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.007 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.096 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:4 | 0.028 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.009 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.007 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.031 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.024 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.006 g
|
Żołądki indycze zawierają 3.37 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.929 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.795 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.708 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.031 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|