Informacje ogólne na temat produktu Parmezan w płatkach w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 415 kcal |
Kalorie (kJ) | 1737 kJ |
Białko | 37.86 g |
Tłuszcz | 27.34 g |
Węglowodany | 3.41 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 6.39 g |
Woda | 25 g |
Parmezan w płatkach zawiera na 100 gramów:
415 kcal
(1737 kJ),
37.86 g białka,
27.34 g tłuszczu
(w tym
17.37 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
8.734 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.661 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
3.41 g węglowodanów,
0 g błonnika,
6.39 g popiołu
oraz 25 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 3.41 g |
Cukry proste | 0.9 g |
Błonnik | 0 g |
Parmezan w płatkach zawiera na 100 gramów
3.41 g węglowodanów, w tym
0.9 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 1253 mg |
Magnez | 51 mg |
Potas | 97 mg |
Fosfor | 735 mg |
Sód | 1696 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.87 mg |
Cynk | 3.19 mg |
Miedź | 0.037 mg |
Mangan | 0.023 mg |
Selen | 23.9 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Parmezan w płatkach na 100 g wynosi: 1253 mg wapnia, 51 mg magnezu, 97 mg potasu, 735 mg fosforu, 1696 mg sodu, 0.87 mg żelaza, 3.19 mg cynku
, 0.037 mg miedzi, 0.023 mg manganu, 23.9 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 229 µg
|
Witamina A (IU) | 865 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 229 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
865 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.041 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.352 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.287 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.527 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.105 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 8 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 8 µg |
Foliany DFE | 8 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.4 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.041 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.352 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.287 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.527 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.105 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 8 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.4 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Parmezan w płatkach wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 21 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Parmezan w płatkach to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 21 IU / 100g.
WITAMINA K
Parmezan w płatkach zawiera na 100 gramów 1.9 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 223 µg |
Beta-karoten | 73 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Parmezan w płatkach zawiera na 100 gramów
223 µg retinolu, 73 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.218 g |
Kwas asparaginowy | 2.599 g |
Kwas glutaminowy | 9.543 g |
Seryna | 2.404g |
Parmezan w płatkach zawiera na 100 gramów 1.218 g alaniny, 2.599 g kwasu asparaginowego, 9.543 g kwasu glutaminowego, 2.404g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 2.234 g |
Histydyna | 1.609 g |
Izoleucyna | 2.202 g |
Leucyna | 4.013 g |
Lizyna | 3.843 g |
Metionina | 1.114 g |
Tryptofan | 0.56 g |
Treonina | 1.531 g |
Walina | 2.853 g |
Parmezan w płatkach zawiera na 100 gramów 2.234 g fenyloalaniny, 1.609 g histydyny, 2.202 g izoleucyny, 4.013 g leucyny, 3.843 g lizyny, 1.114 g metioniny , 0.56 g tryptofanu, 1.531 g treoniny oraz 2.853 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.531 g |
Cysteina | 0.274 g |
Glicyna | 0.723 g |
Prolina | 4.86 g |
Tyrozyna | 2.319 g |
Parmezan w płatkach zawiera na 100 gramów 1.531 g argininy, 0.274 g cysteiny, 0.723 g glicyny, 4.86 g proliny oraz 2.319 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 17.37 g |
4:0 | 1.375 g |
6:0 | 0.515 g |
8:0 | 0.275 g |
10:0 | 0.686 g |
12:0 | 0.92 g |
14:0 | 3.079 g |
16:0 | 7.378 g |
18:0 | 2.432 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 8.734 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.458 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 7.05 g |
20:1 | 0.177 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.661 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.29 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.345 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Parmezan w płatkach zawiera 27.34 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
17.37 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 8.734 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.661 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|