Informacje ogólne na temat produktu Ser Brie w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 334 kcal |
Kalorie (kJ) | 1396 kJ |
Białko | 20.75 g |
Tłuszcz | 27.68 g |
Węglowodany | 0.45 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 2.7 g |
Woda | 48.42 g |
Ser Brie zawiera na 100 gramów:
334 kcal
(1396 kJ),
20.75 g białka,
27.68 g tłuszczu
(w tym
17.41 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
8.013 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.826 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.45 g węglowodanów,
0 g błonnika,
2.7 g popiołu
oraz 48.42 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.45 g |
Cukry proste | 0.45 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Brie zawiera na 100 gramów
0.45 g węglowodanów, w tym
0.45 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 184 mg |
Magnez | 20 mg |
Potas | 152 mg |
Fosfor | 188 mg |
Sód | 629 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.5 mg |
Cynk | 2.38 mg |
Miedź | 0.019 mg |
Mangan | 0.034 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Brie na 100 g wynosi: 184 mg wapnia, 20 mg magnezu, 152 mg potasu, 188 mg fosforu, 629 mg sodu, 0.5 mg żelaza, 2.38 mg cynku
, 0.019 mg miedzi, 0.034 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 174 µg
|
Witamina A (IU) | 592 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 174 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
592 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.52 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.38 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.69 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.235 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 65 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 65 µg |
Foliany DFE | 65 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.65 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.07 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.52 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.38 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.69 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.235 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 65 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.65 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Brie wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.5 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.5 µg |
Witamina D (IU) | 20 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Brie to 0.5 µg na 100g (w tym
0.5 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 20 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Brie zawiera na 100 gramów 2.3 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 173 µg |
Beta-karoten | 9 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Brie zawiera na 100 gramów
173 µg retinolu, 9 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.859 g |
Kwas asparaginowy | 1.35 g |
Kwas glutaminowy | 4.387 g |
Seryna | 1.168g |
Ser Brie zawiera na 100 gramów 0.859 g alaniny, 1.35 g kwasu asparaginowego, 4.387 g kwasu glutaminowego, 1.168g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.158 g |
Histydyna | 0.716 g |
Izoleucyna | 1.015 g |
Leucyna | 1.929 g |
Lizyna | 1.851 g |
Metionina | 0.592 g |
Tryptofan | 0.322 g |
Treonina | 0.751 g |
Walina | 1.34 g |
Ser Brie zawiera na 100 gramów 1.158 g fenyloalaniny, 0.716 g histydyny, 1.015 g izoleucyny, 1.929 g leucyny, 1.851 g lizyny, 0.592 g metioniny , 0.322 g tryptofanu, 0.751 g treoniny oraz 1.34 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.735 g |
Cysteina | 0.114 g |
Glicyna | 0.397 g |
Prolina | 2.459 g |
Tyrozyna | 1.2 g |
Ser Brie zawiera na 100 gramów 0.735 g argininy, 0.114 g cysteiny, 0.397 g glicyny, 2.459 g proliny oraz 1.2 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 17.41 g |
4:0 | 0.564 g |
6:0 | 0.323 g |
8:0 | 0.297 g |
10:0 | 0.673 g |
12:0 | 0.504 g |
14:0 | 3.065 g |
16:0 | 8.246 g |
18:0 | 2.88 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 8.013 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 1.007 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 6.563 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.826 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.513 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.313 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Brie zawiera 27.68 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
17.41 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 8.013 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.826 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|