Informacje ogólne na temat produktu Arbuz w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 30 kcal |
Kalorie (kJ) | 127 kJ |
Białko | 0.61 g |
Tłuszcz | 0.15 g |
Węglowodany | 7.55 g |
Błonnik | 0.4 g |
Popiół | 0.25 g |
Woda | 91.45 g |
Arbuz zawiera na 100 gramów:
30 kcal
(127 kJ),
0.61 g białka,
0.15 g tłuszczu
(w tym
0.016 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.037 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.05 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
7.55 g węglowodanów,
0.4 g błonnika,
0.25 g popiołu
oraz 91.45 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 7.55 g |
Cukry proste | 6.2 g |
Błonnik | 0.4 g |
Sacharoza | 1.21 g |
Glukoza | 1.58 g |
Fruktoza | 3.36 g |
Laktoza | 0 g |
Maltoza | 0.06 g |
Galaktoza | 0 g |
Skrobia | 0 g |
Arbuz zawiera na 100 gramów
7.55 g węglowodanów, w tym
6.2 g cukrów prostych, 0.4 g błonnika, 1.21 g sacharozy, 1.58 g glukozy, 3.36 g fruktozy, 0 g laktozy, 0.06 g maltozy, 0 g galaktozy, 0 g skrobi
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 7 mg |
Magnez | 10 mg |
Potas | 112 mg |
Fosfor | 11 mg |
Sód | 1 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.24 mg |
Cynk | 0.1 mg |
Miedź | 0.042 mg |
Mangan | 0.038 mg |
Selen | 0.4 µg |
Fluor | 1.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Arbuz na 100 g wynosi: 7 mg wapnia, 10 mg magnezu, 112 mg potasu, 11 mg fosforu, 1 mg sodu, 0.24 mg żelaza, 0.1 mg cynku
, 0.042 mg miedzi, 0.038 mg manganu, 0.4 µg selenu, 1.5 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 28 µg
|
Witamina A (IU) | 569 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 28 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
569 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.033 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.021 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.178 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 4.1 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.221 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.045 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 3 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 3 µg |
Foliany DFE | 3 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.033 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.021 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.178 mg witaminy B3 (niacyny), 4.1 mg witaminy B4 (cholina), 0.221 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.045 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 3 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 8.1 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Arbuz wynosi 8.1 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Arbuz to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 0.1 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Arbuz zawiera na 100 gramów 0.1 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 303 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 78 µg |
Likopen | 4532 µg |
Luteina | 8 µg |
Arbuz zawiera na 100 gramów
0 µg retinolu, 303 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 78 µg kryptoksantyny, 4532 µg likopenu, 8 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.017 g |
Kwas asparaginowy | 0.039 g |
Kwas glutaminowy | 0.063 g |
Seryna | 0.016g |
Arbuz zawiera na 100 gramów 0.017 g alaniny, 0.039 g kwasu asparaginowego, 0.063 g kwasu glutaminowego, 0.016g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.015 g |
Histydyna | 0.006 g |
Izoleucyna | 0.019 g |
Leucyna | 0.018 g |
Lizyna | 0.062 g |
Metionina | 0.006 g |
Tryptofan | 0.007 g |
Treonina | 0.027 g |
Walina | 0.016 g |
Arbuz zawiera na 100 gramów 0.015 g fenyloalaniny, 0.006 g histydyny, 0.019 g izoleucyny, 0.018 g leucyny, 0.062 g lizyny, 0.006 g metioniny , 0.007 g tryptofanu, 0.027 g treoniny oraz 0.016 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.059 g |
Cysteina | 0.002 g |
Glicyna | 0.01 g |
Prolina | 0.024 g |
Tyrozyna | 0.012 g |
Arbuz zawiera na 100 gramów 0.059 g argininy, 0.002 g cysteiny, 0.01 g glicyny, 0.024 g proliny oraz 0.012 g tyrozyny.
Arbuz zawiera na 100 gramów 0.3 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0.016 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.001 g |
12:0 | 0.001 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0.008 g |
18:0 | 0.006 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.037 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.037 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.05 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.05 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Arbuz zawiera 0.15 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0.016 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.037 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.05 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Fitosterole | 2 g |
Możesz również polubić…
|