Informacje ogólne na temat produktu Gęś pieczona w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 305 kcal |
Kalorie (kJ) | 1276 kJ |
Białko | 25.16 g |
Tłuszcz | 21.92 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.97 g |
Woda | 51.95 g |
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów:
305 kcal
(1276 kJ),
25.16 g białka,
21.92 g tłuszczu
(w tym
6.87 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
10.25 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
2.52 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.97 g popiołu
oraz 51.95 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 13 mg |
Magnez | 22 mg |
Potas | 329 mg |
Fosfor | 270 mg |
Sód | 70 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 2.83 mg |
Cynk | 2.62 mg |
Miedź | 0.264 mg |
Mangan | 0.023 mg |
Selen | 21.8 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Gęś pieczona na 100 g wynosi: 13 mg wapnia, 22 mg magnezu, 329 mg potasu, 270 mg fosforu, 70 mg sodu, 2.83 mg żelaza, 2.62 mg cynku
, 0.264 mg miedzi, 0.023 mg manganu, 21.8 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 21 µg
|
Witamina A (IU) | 70 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 21 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
70 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.077 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.323 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.168 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 66.5 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.53 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.37 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 2 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 2 µg |
Foliany DFE | 2 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.41 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.077 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.323 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 4.168 mg witaminy B3 (niacyny), 66.5 mg witaminy B4 (cholina), 1.53 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.37 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 2 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.41 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Gęś pieczona wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.1 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.1 µg |
Witamina D (IU) | 3 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Gęś pieczona to 0.1 µg na 100g (w tym
0.1 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 3 IU / 100g.
WITAMINA K
Witamina K | 5.1 µg
|
Dihydrofilochinon (DHP) | 0 µg
|
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów 5.1 µg witaminy K.
W tym 0 µg dihydrofilochinonu
.
KAROTENOIDY
Retinol | 21 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów
21 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.55 g |
Kwas asparaginowy | 2.262 g |
Kwas glutaminowy | 3.739 g |
Seryna | 1.002g |
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów 1.55 g alaniny, 2.262 g kwasu asparaginowego, 3.739 g kwasu glutaminowego, 1.002g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.055 g |
Histydyna | 0.7 g |
Izoleucyna | 1.183 g |
Leucyna | 2.109 g |
Lizyna | 1.988 g |
Metionina | 0.608 g |
Tryptofan | 0.332 g |
Treonina | 1.123 g |
Walina | 1.232 g |
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów 1.055 g fenyloalaniny, 0.7 g histydyny, 1.183 g izoleucyny, 2.109 g leucyny, 1.988 g lizyny, 0.608 g metioniny , 0.332 g tryptofanu, 1.123 g treoniny oraz 1.232 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.566 g |
Cysteina | 0.39 g |
Glicyna | 1.594 g |
Prolina | 1.216 g |
Tyrozyna | 0.805 g |
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów 1.566 g argininy, 0.39 g cysteiny, 1.594 g glicyny, 1.216 g proliny oraz 0.805 g tyrozyny.
Gęś pieczona zawiera na 100 gramów 9.2 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 6.87 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0.04 g |
14:0 | 0.11 g |
16:0 | 4.53 g |
18:0 | 1.81 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 10.25 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.68 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 9.52 g |
20:1 | 0.02 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 2.52 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 2.24 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.18 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Gęś pieczona zawiera 21.92 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
6.87 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 10.25 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.52 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|