Informacje ogólne na temat produktu Ser Camembert w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 300 kcal |
Kalorie (kJ) | 1253 kJ |
Białko | 19.8 g |
Tłuszcz | 24.26 g |
Węglowodany | 0.46 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 3.68 g |
Woda | 51.8 g |
Ser Camembert zawiera na 100 gramów:
300 kcal
(1253 kJ),
19.8 g białka,
24.26 g tłuszczu
(w tym
15.259 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
7.023 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.724 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0.46 g węglowodanów,
0 g błonnika,
3.68 g popiołu
oraz 51.8 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0.46 g |
Cukry proste | 0.46 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Camembert zawiera na 100 gramów
0.46 g węglowodanów, w tym
0.46 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 388 mg |
Magnez | 20 mg |
Potas | 187 mg |
Fosfor | 347 mg |
Sód | 842 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.33 mg |
Cynk | 2.38 mg |
Miedź | 0.021 mg |
Mangan | 0.038 mg |
Selen | 14.5 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Camembert na 100 g wynosi: 388 mg wapnia, 20 mg magnezu, 187 mg potasu, 347 mg fosforu, 842 mg sodu, 0.33 mg żelaza, 2.38 mg cynku
, 0.021 mg miedzi, 0.038 mg manganu, 14.5 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 241 µg
|
Witamina A (IU) | 820 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 241 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
820 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.028 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.488 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.63 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.364 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.227 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 62 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 62 µg |
Foliany DFE | 62 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 1.3 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.028 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.488 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.63 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 1.364 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.227 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 62 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 1.3 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Camembert wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.4 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.4 µg |
Witamina D (IU) | 18 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Camembert to 0.4 µg na 100g (w tym
0.4 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 18 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Camembert zawiera na 100 gramów 2 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 240 µg |
Beta-karoten | 12 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Camembert zawiera na 100 gramów
240 µg retinolu, 12 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.819 g |
Kwas asparaginowy | 1.288 g |
Kwas glutaminowy | 4.187 g |
Seryna | 1.114g |
Ser Camembert zawiera na 100 gramów 0.819 g alaniny, 1.288 g kwasu asparaginowego, 4.187 g kwasu glutaminowego, 1.114g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.105 g |
Histydyna | 0.683 g |
Izoleucyna | 0.968 g |
Leucyna | 1.84 g |
Lizyna | 1.766 g |
Metionina | 0.565 g |
Tryptofan | 0.307 g |
Treonina | 0.717 g |
Walina | 1.279 g |
Ser Camembert zawiera na 100 gramów 1.105 g fenyloalaniny, 0.683 g histydyny, 0.968 g izoleucyny, 1.84 g leucyny, 1.766 g lizyny, 0.565 g metioniny , 0.307 g tryptofanu, 0.717 g treoniny oraz 1.279 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.701 g |
Cysteina | 0.109 g |
Glicyna | 0.379 g |
Prolina | 2.346 g |
Tyrozyna | 1.145 g |
Ser Camembert zawiera na 100 gramów 0.701 g argininy, 0.109 g cysteiny, 0.379 g glicyny, 2.346 g proliny oraz 1.145 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 15.259 g |
4:0 | 0.494 g |
6:0 | 0.283 g |
8:0 | 0.26 g |
10:0 | 0.59 g |
12:0 | 0.442 g |
14:0 | 2.686 g |
16:0 | 7.227 g |
18:0 | 2.524 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 7.023 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.883 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 5.752 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.724 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.45 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.274 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Camembert zawiera 24.26 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
15.259 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 7.023 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.724 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|