Informacje ogólne na temat produktu Mrożony jogurt light w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 139 kcal |
Kalorie (kJ) | 579 kJ |
Białko | 8 g |
Tłuszcz | 2.5 g |
Węglowodany | 21 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.42 g |
Woda | 68.08 g |
Mrożony jogurt light zawiera na 100 gramów:
139 kcal
(579 kJ),
8 g białka,
2.5 g tłuszczu
(w tym
1.509 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0.685 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.069 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
21 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.42 g popiołu
oraz 68.08 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 21 g |
Cukry proste | 21 g |
Błonnik | 0 g |
Mrożony jogurt light zawiera na 100 gramów
21 g węglowodanów, w tym
21 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 200 mg |
Magnez | 7 mg |
Potas | 108 mg |
Fosfor | 62 mg |
Sód | 45 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0 mg |
Cynk | 0.19 mg |
Miedź | 0.006 mg |
Selen | 1.3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Mrożony jogurt light na 100 g wynosi: 200 mg wapnia, 7 mg magnezu, 108 mg potasu, 62 mg fosforu, 45 mg sodu, 0 mg żelaza, 0.19 mg cynku
, 0.006 mg miedzi, 1.3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 34 µg
|
Witamina A (IU) | 122 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 34 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
122 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.028 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.125 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.049 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 16 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.028 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 3 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 3 µg |
Foliany DFE | 3 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.05 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.028 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.125 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.049 mg witaminy B3 (niacyny), 16 mg witaminy B4 (cholina), 0.028 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 3 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.05 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Mrożony jogurt light wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 2 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Mrożony jogurt light to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 2 IU / 100g.
WITAMINA K
Mrożony jogurt light zawiera na 100 gramów 0.2 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 34 µg |
Beta-karoten | 6 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Mrożony jogurt light zawiera na 100 gramów
34 µg retinolu, 6 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.509 g |
4:0 | 0.077 g |
6:0 | 0.054 g |
8:0 | 0.031 g |
10:0 | 0.069 g |
12:0 | 0.085 g |
14:0 | 0.262 g |
16:0 | 0.685 g |
18:0 | 0.247 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0.685 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.054 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.569 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.069 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.047 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.023 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0 g
|
Mrożony jogurt light zawiera 2.5 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.509 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0.685 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.069 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|