Autor: J.P.Lon [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) lub CC BY-SA 2.5-2.0-1.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5-2.0-1.0)], Wikimedia Commons
Informacje ogólne na temat produktu Ser Cheddar light w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 173 kcal |
Kalorie (kJ) | 724 kJ |
Białko | 24.35 g |
Tłuszcz | 7 g |
Węglowodany | 1.91 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 3.64 g |
Woda | 63.1 g |
Ser Cheddar light zawiera na 100 gramów:
173 kcal
(724 kJ),
24.35 g białka,
7 g tłuszczu
(w tym
4.342 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
2.082 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.222 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
1.91 g węglowodanów,
0 g błonnika,
3.64 g popiołu
oraz 63.1 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 1.91 g |
Cukry proste | 0.52 g |
Błonnik | 0 g |
Ser Cheddar light zawiera na 100 gramów
1.91 g węglowodanów, w tym
0.52 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 415 mg |
Magnez | 16 mg |
Potas | 66 mg |
Fosfor | 484 mg |
Sód | 873 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.42 mg |
Cynk | 1.82 mg |
Miedź | 0.021 mg |
Mangan | 0.006 mg |
Selen | 14.5 µg |
Fluor | 34.9 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser Cheddar light na 100 g wynosi: 415 mg wapnia, 16 mg magnezu, 66 mg potasu, 484 mg fosforu, 873 mg sodu, 0.42 mg żelaza, 1.82 mg cynku
, 0.021 mg miedzi, 0.006 mg manganu, 14.5 µg selenu, 34.9 µg fluoru.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 60 µg
|
Witamina A (IU) | 207 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 60 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
207 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.012 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.221 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.051 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.183 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.045 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 11 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 11 µg |
Foliany DFE | 11 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.49 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.012 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.221 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.051 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.183 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.045 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 11 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.49 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser Cheddar light wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.1 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.1 µg |
Witamina D (IU) | 5 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser Cheddar light to 0.1 µg na 100g (w tym
0.1 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 5 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser Cheddar light zawiera na 100 gramów 0.6 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 60 µg |
Beta-karoten | 4 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser Cheddar light zawiera na 100 gramów
60 µg retinolu, 4 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.633 g |
Kwas asparaginowy | 1.439 g |
Kwas glutaminowy | 5.48 g |
Seryna | 1.309g |
Ser Cheddar light zawiera na 100 gramów 0.633 g alaniny, 1.439 g kwasu asparaginowego, 5.48 g kwasu glutaminowego, 1.309g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.179 g |
Histydyna | 0.786 g |
Izoleucyna | 1.389 g |
Leucyna | 2.145 g |
Lizyna | 1.866 g |
Metionina | 0.588 g |
Tryptofan | 0.286 g |
Treonina | 0.798 g |
Walina | 1.496 g |
Ser Cheddar light zawiera na 100 gramów 1.179 g fenyloalaniny, 0.786 g histydyny, 1.389 g izoleucyny, 2.145 g leucyny, 1.866 g lizyny, 0.588 g metioniny , 0.286 g tryptofanu, 0.798 g treoniny oraz 1.496 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.847 g |
Cysteina | 0.111 g |
Glicyna | 0.385 g |
Prolina | 2.526 g |
Tyrozyna | 1.08 g |
Ser Cheddar light zawiera na 100 gramów 0.847 g argininy, 0.111 g cysteiny, 0.385 g glicyny, 2.526 g proliny oraz 1.08 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 4.342 g |
4:0 | 0.222 g |
6:0 | 0.063 g |
8:0 | 0.072 g |
10:0 | 0.137 g |
12:0 | 0.101 g |
14:0 | 0.889 g |
16:0 | 1.984 g |
18:0 | 0.873 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 2.082 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.231 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 1.851 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.222 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.156 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.067 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser Cheddar light zawiera 7 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
4.342 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 2.082 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.222 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|