Informacje ogólne na temat produktu Ser parmezan light w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 265 kcal |
Kalorie (kJ) | 1111 kJ |
Białko | 20 g |
Tłuszcz | 20 g |
Węglowodany | 1.37 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 8.03 g |
Woda | 50.6 g |
Ser parmezan light zawiera na 100 gramów:
265 kcal
(1111 kJ),
20 g białka,
20 g tłuszczu
(w tym
13.317 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
6.098 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.462 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
1.37 g węglowodanów,
0 g błonnika,
8.03 g popiołu
oraz 50.6 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 1.37 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Ser parmezan light zawiera na 100 gramów
1.37 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 1109 mg |
Magnez | 38 mg |
Potas | 125 mg |
Fosfor | 729 mg |
Sód | 1529 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.9 mg |
Cynk | 3.87 mg |
Miedź | 0.238 mg |
Mangan | 0.085 mg |
Selen | 17.7 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser parmezan light na 100 g wynosi: 1109 mg wapnia, 38 mg magnezu, 125 mg potasu, 729 mg fosforu, 1529 mg sodu, 0.9 mg żelaza, 3.87 mg cynku
, 0.238 mg miedzi, 0.085 mg manganu, 17.7 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 160 µg
|
Witamina A (IU) | 605 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 160 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
605 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.029 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.486 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.114 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 20.7 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.325 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.049 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 10 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 10 µg |
Foliany DFE | 10 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 2.26 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.029 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.486 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.114 mg witaminy B3 (niacyny), 20.7 mg witaminy B4 (cholina), 0.325 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.049 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 10 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 2.26 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser parmezan light wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.4 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.4 µg |
Witamina D (IU) | 15 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser parmezan light to 0.4 µg na 100g (w tym
0.4 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 15 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser parmezan light zawiera na 100 gramów 1.7 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 156 µg |
Beta-karoten | 51 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser parmezan light zawiera na 100 gramów
156 µg retinolu, 51 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.956 g |
Kwas asparaginowy | 1.963 g |
Kwas glutaminowy | 7.279 g |
Seryna | 1.614g |
Ser parmezan light zawiera na 100 gramów 0.956 g alaniny, 1.963 g kwasu asparaginowego, 7.279 g kwasu glutaminowego, 1.614g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 1.604 g |
Histydyna | 0.752 g |
Izoleucyna | 1.2 g |
Leucyna | 2.983 g |
Lizyna | 2.459 g |
Metionina | 0.369 g |
Tryptofan | 0.24 g |
Treonina | 1.519 g |
Walina | 1.498 g |
Ser parmezan light zawiera na 100 gramów 1.604 g fenyloalaniny, 0.752 g histydyny, 1.2 g izoleucyny, 2.983 g leucyny, 2.459 g lizyny, 0.369 g metioniny , 0.24 g tryptofanu, 1.519 g treoniny oraz 1.498 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.324 g |
Cysteina | 0.028 g |
Glicyna | 0.598 g |
Prolina | 3.231 g |
Tyrozyna | 1.968 g |
Ser parmezan light zawiera na 100 gramów 1.324 g argininy, 0.028 g cysteiny, 0.598 g glicyny, 3.231 g proliny oraz 1.968 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 13.317 g |
4:0 | 1.054 g |
6:0 | 0.395 g |
8:0 | 0.211 g |
10:0 | 0.526 g |
12:0 | 0.709 g |
14:0 | 2.362 g |
16:0 | 5.653 g |
18:0 | 1.868 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 6.098 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.32 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 5.402 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.462 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.221 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.241 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser parmezan light zawiera 20 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
13.317 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 6.098 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.462 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|