Informacje ogólne na temat produktu Białka jaj w proszku w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 376 kcal |
Kalorie (kJ) | 1573 kJ |
Białko | 82.4 g |
Tłuszcz | 0.04 g |
Węglowodany | 4.47 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 4.55 g |
Woda | 8.54 g |
Białka jaj w proszku zawierają na 100 gramów:
376 kcal
(1573 kJ),
82.4 g białka,
0.04 g tłuszczu
(w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
4.47 g węglowodanów,
0 g błonnika,
4.55 g popiołu
oraz 8.54 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 4.47 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białka jaj w proszku zawierają na 100 gramów
4.47 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 89 mg |
Magnez | 72 mg |
Potas | 1116 mg |
Fosfor | 89 mg |
Sód | 1238 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 0.24 mg |
Cynk | 0.16 mg |
Miedź | 0.17 mg |
Mangan | 0.05 mg |
Selen | 125.1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Białka jaj w proszku na 100 g wynosi: 89 mg wapnia, 72 mg magnezu, 1116 mg potasu, 89 mg fosforu, 1238 mg sodu, 0.24 mg żelaza, 0.16 mg cynku
, 0.17 mg miedzi, 0.05 mg manganu, 125.1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 0 µg
|
Witamina A (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 0 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
0 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.037 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 2.316 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.723 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 8.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.958 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.024 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 96 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 96 µg |
Foliany DFE | 96 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.53 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.037 mg witaminy B1 (tiaminy), 2.316 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.723 mg witaminy B3 (niacyny), 8.4 mg witaminy B4 (cholina), 1.958 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.024 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 96 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.53 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Białka jaj w proszku wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Białka jaj w proszku to 0 µg na 100g
.
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Białka jaj w proszku zawierają na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 0 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Białka jaj w proszku zawierają na 100 gramów
0 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 5.313 g |
Kwas asparaginowy | 7.291 g |
Kwas glutaminowy | 11.496 g |
Seryna | 6.078g |
Białka jaj w proszku zawierają na 100 gramów 5.313 g alaniny, 7.291 g kwasu asparaginowego, 11.496 g kwasu glutaminowego, 6.078g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 5.181 g |
Histydyna | 1.872 g |
Izoleucyna | 5.023 g |
Leucyna | 7.172 g |
Lizyna | 5.076 g |
Metionina | 3.204 g |
Tryptofan | 1.266 g |
Treonina | 3.665 g |
Walina | 6.17 g |
Białka jaj w proszku zawierają na 100 gramów 5.181 g fenyloalaniny, 1.872 g histydyny, 5.023 g izoleucyny, 7.172 g leucyny, 5.076 g lizyny, 3.204 g metioniny , 1.266 g tryptofanu, 3.665 g treoniny oraz 6.17 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 4.812 g |
Cysteina | 2.044 g |
Glicyna | 3.085 g |
Prolina | 3.098 g |
Tyrozyna | 3.309 g |
Białka jaj w proszku zawierają na 100 gramów 4.812 g argininy, 2.044 g cysteiny, 3.085 g glicyny, 3.098 g proliny oraz 3.309 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 0 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0 g |
12:0 | 0 g |
14:0 | 0 g |
16:0 | 0 g |
18:0 | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Białka jaj w proszku zawierają 0.04 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
0 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|