Informacje ogólne na temat produktu Ser kozi miękki w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 264 kcal |
Kalorie (kJ) | 1106 kJ |
Białko | 18.52 g |
Tłuszcz | 21.08 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.58 g |
Woda | 60.75 g |
Ser kozi miękki zawiera na 100 gramów:
264 kcal
(1106 kJ),
18.52 g białka,
21.08 g tłuszczu
(w tym
14.575 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
4.807 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
0.501 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.58 g popiołu
oraz 60.75 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Ser kozi miękki zawiera na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 140 mg |
Magnez | 16 mg |
Potas | 26 mg |
Fosfor | 256 mg |
Sód | 459 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 1.9 mg |
Cynk | 0.92 mg |
Miedź | 0.732 mg |
Mangan | 0.1 mg |
Selen | 2.8 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Ser kozi miękki na 100 g wynosi: 140 mg wapnia, 16 mg magnezu, 26 mg potasu, 256 mg fosforu, 459 mg sodu, 1.9 mg żelaza, 0.92 mg cynku
, 0.732 mg miedzi, 0.1 mg manganu, 2.8 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 288 µg
|
Witamina A (IU) | 1033 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 288 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
1033 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.38 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.43 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 15.4 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.68 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.25 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 12 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 12 µg |
Foliany DFE | 12 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 0.19 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.07 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.38 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 0.43 mg witaminy B3 (niacyny), 15.4 mg witaminy B4 (cholina), 0.68 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.25 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 12 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 0.19 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 0 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Ser kozi miękki wynosi 0 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0.4 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0.4 µg |
Witamina D (IU) | 15 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Ser kozi miękki to 0.4 µg na 100g (w tym
0.4 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 15 IU / 100g.
WITAMINA K
Ser kozi miękki zawiera na 100 gramów 1.8 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 283 µg |
Beta-karoten | 54 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Ser kozi miękki zawiera na 100 gramów
283 µg retinolu, 54 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 0.319 g |
Kwas asparaginowy | 0.92 g |
Kwas glutaminowy | 3.452 g |
Seryna | 0.711g |
Ser kozi miękki zawiera na 100 gramów 0.319 g alaniny, 0.92 g kwasu asparaginowego, 3.452 g kwasu glutaminowego, 0.711g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.737 g |
Histydyna | 0.505 g |
Izoleucyna | 0.766 g |
Leucyna | 1.597 g |
Lizyna | 1.33 g |
Metionina | 0.494 g |
Tryptofan | 0.195 g |
Treonina | 0.691 g |
Walina | 1.274 g |
Ser kozi miękki zawiera na 100 gramów 0.737 g fenyloalaniny, 0.505 g histydyny, 0.766 g izoleucyny, 1.597 g leucyny, 1.33 g lizyny, 0.494 g metioniny , 0.195 g tryptofanu, 0.691 g treoniny oraz 1.274 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 0.549 g |
Cysteina | 0.084 g |
Glicyna | 0.209 g |
Prolina | 2.241 g |
Tyrozyna | 0.723 g |
Ser kozi miękki zawiera na 100 gramów 0.549 g argininy, 0.084 g cysteiny, 0.209 g glicyny, 2.241 g proliny oraz 0.723 g tyrozyny.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 14.575 g |
4:0 | 1.057 g |
6:0 | 0.463 g |
8:0 | 0.569 g |
10:0 | 2.033 g |
12:0 | 0.931 g |
14:0 | 2.137 g |
16:0 | 5.515 g |
18:0 | 1.87 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 4.807 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.501 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 4.307 g |
20:1 | 0 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 0.501 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.501 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0 g |
Ser kozi miękki zawiera 21.08 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
14.575 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 4.807 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 0.501 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|