Informacje ogólne na temat produktu Wątróbka z indyka gotowana lub duszona w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 189 kcal |
Kalorie (kJ) | 791 kJ |
Białko | 27 g |
Tłuszcz | 8.18 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 1.47 g |
Woda | 63.99 g |
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów:
189 kcal
(791 kJ),
27 g białka,
8.18 g tłuszczu
(w tym
2.304 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.038 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
2.167 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
1.47 g popiołu
oraz 63.99 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 19 mg |
Magnez | 26 mg |
Potas | 153 mg |
Fosfor | 312 mg |
Sód | 98 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 1.79 mg |
Cynk | 4.53 mg |
Miedź | 1.046 mg |
Mangan | 0.331 mg |
Selen | 102.3 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Wątróbka z indyka gotowana lub duszona na 100 g wynosi: 19 mg wapnia, 26 mg magnezu, 153 mg potasu, 312 mg fosforu, 98 mg sodu, 1.79 mg żelaza, 4.53 mg cynku
, 1.046 mg miedzi, 0.331 mg manganu, 102.3 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 10751 µg
|
Witamina A (IU) | 35836 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 10751 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
35836 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.256 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 2.687 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 11.09 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 220.2 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 4.35 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.882 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 691 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 691 µg |
Foliany DFE | 691 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 28.17 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.256 mg witaminy B1 (tiaminy), 2.687 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 11.09 mg witaminy B3 (niacyny), 220.2 mg witaminy B4 (cholina), 4.35 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.882 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 691 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 28.17 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 22.6 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Wątróbka z indyka gotowana lub duszona wynosi 22.6 mg.
WITAMINA K
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 10751 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów
10751 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.486 g |
Kwas asparaginowy | 2.101 g |
Kwas glutaminowy | 3.523 g |
Seryna | 1.158g |
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów 1.486 g alaniny, 2.101 g kwasu asparaginowego, 3.523 g kwasu glutaminowego, 1.158g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.994 g |
Histydyna | 0.589 g |
Izoleucyna | 0.767 g |
Leucyna | 1.937 g |
Lizyna | 2.037 g |
Metionina | 0.681 g |
Tryptofan | 0.294 g |
Treonina | 0.976 g |
Walina | 0.95 g |
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów 0.994 g fenyloalaniny, 0.589 g histydyny, 0.767 g izoleucyny, 1.937 g leucyny, 2.037 g lizyny, 0.681 g metioniny , 0.294 g tryptofanu, 0.976 g treoniny oraz 0.95 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.577 g |
Cysteina | 0.314 g |
Glicyna | 1.458 g |
Prolina | 1.638 g |
Tyrozyna | 0.854 g |
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów 1.577 g argininy, 0.314 g cysteiny, 1.458 g glicyny, 1.638 g proliny oraz 0.854 g tyrozyny.
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera na 100 gramów 2.4 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 2.304 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.006 g |
12:0 | 0.006 g |
14:0 | 0.019 g |
15:0 | 0.006 g |
16:0 | 1.037 g |
17:0 | 0.021 g |
18:0 | 1.198 g |
20:0 | 0.006 g |
22:0 | 0.003 g |
24:0 | 0.001 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.038 g |
14:1 | 0 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.053 g |
16:1 c | 0.052 g |
16:1 t | 0.001 g |
17:1 | 0.002 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.952 g |
18:1 c | 0.911 g |
18:1 t | 0.041 g |
20:1 | 0.03 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0 g |
22:1 c | 0 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 2.167 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 1.471 g |
18:2 n-6 c,c | 1.453 g |
18:2 CLAs | 0.003 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.015 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.035 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.033 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0.002 g |
18:4 | 0.012 g |
20:2 n-6 c,c | 0.011 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.024 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.024 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.489 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.016 g |
22:4 | 0.028 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.024 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.053 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.058 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.042 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.015 g
|
Wątróbka z indyka gotowana lub duszona zawiera 8.18 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
2.304 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.038 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 2.167 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.058 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|