Źródło: Lehman's (www.lehmans.com/product/cooked-turkey-gizzards/)
Informacje ogólne na temat produktu Żołądki indycze gotowane lub duszone w 100g:
| 100g |
Kalorie (kcal) | 155 kcal |
Kalorie (kJ) | 648 kJ |
Białko | 26.45 g |
Tłuszcz | 4.64 g |
Węglowodany | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Popiół | 0.86 g |
Woda | 69.22 g |
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów:
155 kcal
(648 kJ),
26.45 g białka,
4.64 g tłuszczu
(w tym
1.059 g kwasów tłuszczowych nasyconych,
1.598 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych,
1.359 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych
),
0 g węglowodanów,
0 g błonnika,
0.86 g popiołu
oraz 69.22 g wody
.
Zawartość węglowodanów w 100g:
Węglowodany | 0 g |
Cukry proste | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów
0 g węglowodanów, w tym
0 g cukrów prostych, 0 g błonnika
.
Zawartość składników mineralnych w 100g:
MAKROELEMENTY
Wapń | 17 mg |
Magnez | 21 mg |
Potas | 193 mg |
Fosfor | 187 mg |
Sód | 127 mg |
MIKROELEMENTY
Żelazo | 3.68 mg |
Cynk | 3.92 mg |
Miedź | 0.274 mg |
Mangan | 0.098 mg |
Selen | 44.1 µg |
Zawartość składników mineralnych w produkcie Żołądki indycze gotowane lub duszone na 100 g wynosi: 17 mg wapnia, 21 mg magnezu, 193 mg potasu, 187 mg fosforu, 127 mg sodu, 3.68 mg żelaza, 3.92 mg cynku
, 0.274 mg miedzi, 0.098 mg manganu, 44.1 µg selenu.
Zawartość witamin w 100g:
WITAMINA A
Witamina A (RAE) | 11 µg
|
Witamina A (IU) | 37 IU |
Zawartość witaminy A na 100 g wynosi 11 µg w mikrogramach równoważnika retinolu (RAE – Retinol Activity Equivalents)
oraz
37 IU w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units).
WITAMINY Z GRUPY B
Witamina B1 (Tiamina) | 0.057 mg |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.357 mg |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.45 mg |
Witamina B4 (Cholina) | 82.2 mg |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.525 mg |
Witamina B6 (Pirydoksyna) | 0.175 µg |
Witamina B9 (Foliany) | 13 µg |
Kwas foliowy (pteroilomonoglutaminowy) | 0 µg |
Foliany spożywcze | 13 µg |
Foliany DFE | 13 µg |
Witamina B12 (Kobalamina) | 3.91 µg |
Witamina B12 (dodana) | 0 µg |
Zawartość witamin z grupy B na 100 g wynosi 0.057 mg witaminy B1 (tiaminy), 0.357 mg witaminy B2 (ryboflawiny), 6.45 mg witaminy B3 (niacyny), 82.2 mg witaminy B4 (cholina), 0.525 mg witaminy B5 (kwasu pantotenowego), 0.175 µg witaminy B6 (pirydoksyny), 13 µg witaminy B9 (folianów) , 0 µg kwasu foliowego (pteroilomonoglutaminowego) oraz 3.91 µg witaminy B12 (kobalaminy).
WITAMINA C
Witamina C (Kwas Askrobinowy) | 6.3 mg
|
Zawartość witaminy C (kwasu askrobinowego) na 100 gramów w produkcie Żołądki indycze gotowane lub duszone wynosi 6.3 mg.
WITAMINA D
Witamina D | 0 µg
|
Witamina D3 (Cholekalcyferol) | 0 µg |
Witamina D (IU) | 0 IU |
Zawartość witaminy D w produkcie Żołądki indycze gotowane lub duszone to 0 µg na 100g (w tym
0 µg witaminy D3 (cholekalcyferolu)).
Zawartość witaminy D wyrażona w jednostkach międzynarodowych (IU – International Units) wynosi 0 IU / 100g.
WITAMINA K
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 0 µg witaminy K.
KAROTENOIDY
Retinol | 11 µg |
Beta-karoten | 0 µg |
Alpha-karoten | 0 µg |
Kryptoksantyna | 0 µg |
Likopen | 0 µg |
Luteina | 0 µg |
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów
11 µg retinolu, 0 µg beta-karotenu, 0 µg alpha karotenu, 0 µg kryptoksantyny, 0 µg likopenu, 0 µg luteiny.
Zawartość aminokwasów w 100g:
AMINOKWASY ENDOGENNE
Alanina | 1.195 g |
Kwas asparaginowy | 1.69 g |
Kwas glutaminowy | 2.834 g |
Seryna | 0.931g |
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 1.195 g alaniny, 1.69 g kwasu asparaginowego, 2.834 g kwasu glutaminowego, 0.931g seryny.
AMINOKWASY EGZOGENNE
Fenyloalanina | 0.799 g |
Histydyna | 0.474 g |
Izoleucyna | 0.617 g |
Leucyna | 1.558 g |
Lizyna | 1.639 g |
Metionina | 0.548 g |
Tryptofan | 0.237 g |
Treonina | 0.785 g |
Walina | 0.764 g |
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 0.799 g fenyloalaniny, 0.474 g histydyny, 0.617 g izoleucyny, 1.558 g leucyny, 1.639 g lizyny, 0.548 g metioniny , 0.237 g tryptofanu, 0.785 g treoniny oraz 0.764 g waliny.
AMINOKWASY WZGLĘDNIE EGZOGENNE
Arginina | 1.269 g |
Cysteina | 0.252 g |
Glicyna | 1.173 g |
Prolina | 1.317 g |
Tyrozyna | 0.687 g |
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 1.269 g argininy, 0.252 g cysteiny, 1.173 g glicyny, 1.317 g proliny oraz 0.687 g tyrozyny.
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają na 100 gramów 1.8 mg betainy.
Zawartość tłuszczów w 100g:
KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE
Kwasy tłuszczowe nasycone (ogółem) | 1.059 g |
4:0 | 0 g |
6:0 | 0 g |
8:0 | 0 g |
10:0 | 0.008 g |
12:0 | 0.02 g |
14:0 | 0.033 g |
15:0 | 0.006 g |
16:0 | 0.657 g |
17:0 | 0.01 g |
18:0 | 0.317 g |
20:0 | 0.004 g |
22:0 | 0.003 g |
24:0 | 0.001 g |
KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone (ogółem) | 1.598 g |
14:1 | 0.002 g |
15:1 | 0 g |
16:1 (niezróżnicowany) | 0.056 g |
16:1 c | 0.055 g |
16:1 t | 0.002 g |
17:1 | 0.002 g |
18:1 (niezróżnicowany) | 0.734 g |
18:1 c | 0.713 g |
18:1 t | 0.021 g |
20:1 | 0.01 g |
22:1 (niezróżnicowany) | 0.003 g |
22:1 c | 0.003 g |
22:1 t | 0 g |
24:1 c | 0 g |
KWASY TŁUSZCZOWE WIELONIENASYCONE
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (ogółem) | 1.359 g |
18:2 (niezróżnicowany) | 0.559 g |
18:2 n-6 c,c | 0.555 g |
18:2 CLAs | 0 g |
18:2 (dalej niezdefiniowany) | 0.004 g |
18:3 (niezróżnicowany) | 0.023 g |
18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.023 g |
18:3 n-6 c,c,c | 0 g |
18:4 | 0 g |
20:2 n-6 c,c | 0.011 g |
20:3 (niezróżnicowany) | 0.007 g |
20:3 n-3 | 0 g |
20:3 n-6 | 0.007 g |
20:4 (niezróżnicowany) | 0.115 g |
20:5 n-3 (EPA) | 0.004 g |
22:4 | 0.032 g |
22:5 n-3 (DPA) | 0.011 g |
22:6 n-3 (DHA) | 0.008 g |
KWASY TŁUSZCZOWE TRANS
Kwasy tłuszczowe trans (ogółem) | 0.026 g
|
Kwasy tłuszczowe trans – monoenowe | 0.022 g
|
Kwasy tłuszczowe Trans – polienowe | 0.004 g
|
Żołądki indycze gotowane lub duszone zawierają 4.64 g tłuszczu na 100 gramów (w tym
1.059 g kwasów tłuszczowych nasyconych, 1.598 g kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, 1.359 g kwasów tłuszczowych wielonienasyconych, 0.026 g kwasów tłuszczowych trans
).
INNE
Alkohol | 0 g |
Kofeina | 0 g |
Teobromina | 0 g |
Możesz również polubić…
|